لوزه سوم چه علائمی دارد ؟
- کودک جن زده از خیال تا واقعیت - مارس 19, 2023
- بیماری فیبروز ریوی چیه؟ - مارس 17, 2023
- درمان سریع سرفه بچه ها چیه ؟ - مارس 15, 2023
لوزه سوم یا آدنوئید تکه ای از بافت هستند که در پشت مجرای بینی قرار دارند. مانند لوزه ها، آدنوئیدها با به دام انداختن باکتری ها و ویروس های مضری که در آنها تنفس می کنیم یا می بلعیم، به حفظ سلامت بدن کمک می کنند.
آدنوئید به عنوان سیستم دفاعی برای نوزادان و کودکان خردسال کار مهمی انجام می دهند اما با بزرگتر شدن کودک و یافتن راههای دیگری برای مبارزه با میکروبها، اهمیت آنها کمتر میشود.
در بچه ها آدنوئید معمولاً پس از حدود پنج سالگی شروع به کوچک شدن می کنند و اغلب در سنین نوجوانی عملاً از بین می روند.
لوزه سوم بزرگ شده چیست؟
از آنجایی که آدنوئید میکروب هایی را که وارد بدن می شوند به دام می اندازند، بافت آدنوئید گاهی اوقات به طور موقت متورم می شود (بزرگ می شود) در حالی که سعی در مبارزه با عفونت دارد. آلرژی همچنین می تواند آنها را بزرگتر کند.
تورم گاهی بهتر می شود. اما گاهی اوقات، آدنوئید می تواند عفونی شوند (به این بیماری آدنوئیدیت گفته می شود). اگر این اتفاق زیاد بیفتد، ممکن است پزشک برداشتن آنها را توصیه کند. اغلب، لوزه ها و آدنوئیدها به طور همزمان با جراحی برداشته می شوند.
علائم و نشانه های بزرگ شدن لوزه سوم چیست؟
کودکان مبتلا به آدنوئیدهای بزرگ ممکن است:
در تنفس از طریق بینی مشکل داشته باشند .
تنفس از طریق دهان دارند که می تواند منجر به خشکی لب و دهان شود.
صدای تودماغی دارند.
تنفس پر سر و صدا دارند .
بوی بد دهان دارند.
خروپف شبانه دارند.
قطع تنفس را برای چند ثانیه در طول خواب دارند (آپنه انسدادی خواب)، که می تواند منجر به اختلال در خواب شود, این به نوبه خود می تواند باعث مشکلات یادگیری، بیش فعالی، مشکلات قلبی و گاهی شب ادراری شود.
دارای عفونت های مکرر یا مزمن بینی یا سینوس ها هستند .
عفونت گوش مکرر و کم شنوایی دارند .
لوزه سوم بزرگ شده چگونه تشخیص داده می شوند؟
تشخیص لوزه سوم در ابتدا با شرح حال سپس با معاینه توسط متخصص گوش حلق و بینی و رادیوگرافی گردن انجام می شود .
آدنوئیدکتومی چیست؟
آدنوئیدکتومی برداشتن لوزه سوم با جراحی است. این یکی از رایج ترین روش های جراحی است که همراه با برداشتن لوزه ها روی کودکان انجام می شود.
اگر آدنوئیدهای متورم کودک شما را آزار می دهد و به دارو پاسخ نمی دهد، پزشک متخصص ممکن است آدنوئیدکتومی را توصیه کند.
قبل از آدنوئیدکتومی چه اتفاقی می افتد؟
کودک مبتلا به آپنه انسدادی خواب ممکن است قبل از عمل نیاز به عکس برداری با اشعه ایکس یا مطالعه خواب (پلی سومنوگرام) داشته باشد. این به پزشکان اجازه می دهد تا ببینند چقدر انسداد بینی وجود دارد. پزشک گوش، حلق و بینی (ENT) ممکن است با آندوسکوپی به داخل بینی نگاه کند.
پزشک به شما اطلاع میدهد که آیا فرزندتان باید مصرف دارو را در یک یا دو هفته قبل از جراحی متوقف کند. همچنین در مورد اینک ه کودک شما چه چیزی و چه زمانی می تواند قبل از جراحی بخورد و بنوشد، خواهید آموخت، زیرا معده باید در روز آدنوئیدکتومی خالی باشد.
در طول آدنوئیدکتومی چه اتفاقی می افتد؟
جراح گوش و حلق و بینی این جراحی را در اتاق عمل انجام می دهد. کودک شما بیهوشی عمومی دریافت خواهد کرد. این بدان معناست که متخصص بیهوشی کودک شما را به دقت زیر نظر خواهد گرفت و او را در طول عمل به خواب راحت و ایمن نگه می دارد.
جراحی از طریق دهان باز کودک شما انجام می شود . هیچ بریدگی از طریق پوست و هیچ جای زخم قابل مشاهده ای وجود ندارد.
برداشتن لوزه سوم چقدر طول می کشد؟
آدنوئیدکتومی معمولاً حدود 20 تا 30 دقیقه طول می کشد، اگرچه ممکن است کمی بیشتر طول بکشد.
بعد از آدنوئیدکتومی چه اتفاقی می افتد؟
فرزند شما در ناحیه بهبودی بیدار خواهد شد. در بیشتر موارد، بچه ها می توانند همان روزی که عمل انجام شود به خانه بروند. برخی ممکن است نیاز داشته باشند یک شب برای مشاهده بمانند.
بهبودی معمول پس از جراحی لوزه سوم اغلب شامل چند روز درد و ناراحتی خفیف است که ممکن است شامل گلودرد، آبریزش بینی، تنفس پر سر و صدا یا بوی بد دهان باشد.
در کمتر از یک هفته پس از جراحی، همه چیز باید به حالت عادی برگردد و مشکلات ناشی از آدنوئید برطرف شود. هیچ بخیهای برای نگرانی وجود ندارد و ناحیه آدنوئید خود به خود بهبود مییابد.
آیا آدنوئیدکتومی خطراتی هم دارد؟
اکثر کودکان هیچ عارضه جانبی جدی یا مشکلی از آدنوئیدکتومی ندارند. اما هر جراحی خطراتی دارد، از جمله عفونت، خونریزی و مشکلات بیهوشی. قبل از انجام عمل با پزشک کودک خود در مورد خطرات و فواید آن صحبت کنید.
چه چیز دیگری باید بدانم؟
اگرچه لوزه سوم بخشی از سیستم ایمنی بدن هستند، حذف آنها بر توانایی کودک برای مبارزه با عفونت ها تأثیر نمی گذارد. سیستم ایمنی راه های زیادی برای مبارزه با میکروب ها دارد.
منبع