بيماري هاي روماتيسمي در كودكان يكي از علل شايع معلوليتهاي جسمي و اختلال بينايي است. تشخيص به موقع این بيماري ها، كنترل و درمان آنها ميتواند منجر به ايجاد جامعهاي سالمتر شود.
كودكان در بسياري از كشورهاي پيشرفته، ويلچرنشين نميشوند ولي متاسفانه برخي كودكان ايراني به علت ابتلا به آرتروماتوئيد دچار تخريب مفصلي ميشوند و روي ويلچر مينشينند چرا كه بيماري آنان به موقع تشخيص داده و به درستي درمان نشده است.
معمولا هيچ يافته باليني و پاراكلينيك خاصي براي بيماريهاي روماتيسمي وجود ندارد اما اگر برخي علائم سيستميكي كه در بيماريهاي ديگر ديده ميشود به طور مكرر و بدون دليل ملاحظه شود و عود كند بايد به ابتلاي فرد به بيماريهاي روماتيسمي شك كرد.
به عوان مثال تب،علامت بسياري از بيماري هاست ولي اگر دليلي براي ابتلا به آن وجود نداشته باشد بايد به بيماريهاي روماتيسمي شك كرد چرا كه تب هاي بدون علت از جمله علايم بيماري هاي روماتيسمي هستند.
پوست، عضله، غضروف، مفصل و استخوان اجزاي بافت هم بند را تشكيل ميدهند. التهاب در هر كدام از آنها ميتواند منجر به ايجاد بيماري هاي روماتيسمي شود. آفتهاي دهاني مكرر يا ماندگار اگر با دل درد يا سردرد همراه شود، ميتواند نشانهاي از ابتلا به بيماريهاي روماتيسمي باشد.
بيماري هاي روماتيسمي در اطفال زياد شايع نيست. آمار كشورهاي آمريكايي و اروپايي متفاوت است چرا كه زمينه ژنتيك در ابتلا به اين بيماريها بسيار مهم است بنابراين بين 3 تا 30 در هر صد هزار امكان ابتلا به بيماريهاي روماتيسمي كودكان وجود دارد. شايعترين بيماري روماتيسمي كودكان روماتوئيد آرتريت كودكان است كه 30 در صد هزار در جوامع اروپايي گزارش شده است.
با توجه به اين كه تشخيص بيماري هاي روماتيسمي كودكان آسان نيست و اين كار نياز به تجربه زيادي دارد خانوادهها بايد با روماتولوژيست كودكان مشاوره كنند چون اصل مهم در درمان بيماري هاي روماتيسمي، تشخيص سريع و درمان به موقع است. در اين صورت ميتوان از ابتلا به معلوليت جلوگيري كرد.
برچسب های مهم